Construirea unui amfiteatru în curtea școlii presupune valorificarea spațiului prin înființarea unui centru de spectacole în aer liber printr-o intervenție neinvazivă asupra mediului înconjurător. Spațiul se vrea a avea o capacitate de 700 locuri. Proiectul face parte din proiectul-pilot bugetare participativă Reșița. Educația în aer liber este o formă de educație care pregătește pentru viață și datează din cele mai vechi tipuri . Aceasta se bazează pe filozofia, teoria şi practica educaţiei experienţiale a educaţiei ecologice, dezvoltând la elevi înţelegerea şi aprecierea de sine, a celor din jur şi a lumii.
Vezi detalii →Proiectul are două obiective – primul, realizarea unei platforme online pentru descoperirea, din tramvai, a istoriei și obiectivelor de pe traseul tramvaiului, dar si o modalitate de a afla ce evenimente vor mai avea loc în oraș; al doilea este aducerea unui tramvai Timiș 2, care să fie reabilitat și transformat într-un spațiu expozițional. Astfel de reabilitări au avut loc anul trecut în cadrul Timișoara Capitală Culturală Europeană, fiind ulterior expuse în spații publice.
Vezi detalii →Proiect de mobilitate urbana privind lucrari de executie promenada laterala Palat cultural, continuare zona promenada pod Vama catre Intrarea UCMR str. Golului. Necesar : stalpi iluminat cu aspect identic si dispusi la distanta asemanatoare promenadei existente pe strada Revolutiei din Decembrie, racord si retea de alimentare a stlpilor de iluminat public , reconditionarea si gandirea unei solutii tehnice pentru zidul lateral invecinat cu raul Barzava din proximitatea Palatului Cultural .
Vezi detalii →