Initiatorul proiectului:
Ioana Ciolea
Descrierea proiectului:
Urmând exemplele altor situri industriale din Europa ( ex Bilbao, Spania), dorim să punem în valoare acest obiectiv, printr-un concept de iluminare stradal. Pentru acest concept, propunem și 3 puncte de observație a furnalului, prin realizarea unor spații cu mobilier urban (bănci). Cele 3 locații propuse sunt : pe strada Rândul 1 ( în această locație locuitorii din zonă au amenajat rudimentar o serie de băncuțe, pe care dorim să le reabilităm), Piața Republicii nr 5 ( pe zona verde, în apropierea sediului Aquacaraş S.A, fiind o zonă fără bănci), și ultima locație în apropierea fostei Cantine CSR, vizavi de furnal. Pe lângă bănci, propunem și niște panouri informative, despre furnal și patrimoniul industrial din oraș (cel puțin un cod QR).
Implicare în proiect:
Oferirea informațiilor necesare pentru implementare, incluzând tipuri de mobilier pretabile proiectului, precum și detalii despre firme care pot realiza lucrările, inclusiv cele de iluminat arhitectural. Promovarea și realizarea unui mic eveniment de inaugurare pe 3 iulie 2024, care sărbătorește si 253 de ani de industrie reșițeană.
Acțiuni necesare pentru implementarea proiectului:
Contract de parteneriat cu ArtRom Steel Tubes (pentru iluminarea furnalului aflat în incinta uzinei, și eventuala amplasare a stâlpilor de iluminat), achiziționare mobilier urban, amenajarea spațiilor necesare.
Beneficiari proiect:
Locuitorii de pe străzile Rânduri, locuitorii cartierului Muncitoresc, dar și cetățenii orașului Reșița.